Zucchinitagliatelle á la Zandra



Ta några zucchini och skala dem. Ta potatisskalaren och börja hyvla den i långa band. Ta inte kärnhuset då den kan smaka besk. Fräs på strimlorna i en stekpanna med lite olivolja, krydda med salt, peppar och lite vinäger. När de har fräst ett tag kan man hälla i lite naturella cashewnötter.

Gör en god sallad till och något gott kött.

Dressing: Blanda olivolja, balsamvinäger och citronpeppar.

Tisdag

Första dagen jag har jobbat efter Påsklovet och det har varit full rulle.
Efter jobbet hämtade jag Alexander från fritids och sen hem och lagade mat till de andra som hade beställt korv stroganoff och ris.

Jag slängde i mig en proteindrink och åkte ner till gymmet där jag körde Easyline för första gången på myyyyycket länge. Det var väldigt nära att jag kräktes... så jobbigt var det! :)

När jag kom hem så mådde jag fortfarande illa så jag orkade äta lite yoghurt med banan och kanel.

Men det är bara att kämpa på med träningen till det känns lättare.
I dag står jag på kölista på att få komma med på Zumba-passet, så vi får se under dagen om jag kommer med eller inte.

Keso Kvarg Kesella blandningar Mums

Mellanmål med Keso eller Kesella / Kvarg
Kan antingen bara blandas ihop eller bara var för sig eller i en smoothie med kvarg/kesella
Alla tips kan bytas ut till kvarg/kesella / keso
Ett tips med kvargen är att späda ut den med lite vatten och sedan blanda i bär eller frukt.
Kvarg med ljummen hallonsås
Kvarg med ljummen kanekäppelpytt
Kvarg med passionsfrukt och hallon
Kvarg med blåbär och hallon samt lime
Kvarg med jordgubbar och lime samt mynta
Kvarg med mynta
Keso med äpple och kanel
keso med päron och kanel
Keso med apelsin
Keso med passionsfrukt och päron
Keso med kiwi och äpple
Keso med granatäpple
Keso med ananas
Keso med hallon och blåbär
Keso med blåbär och banan
Keso med banan och jordgubb
Keso med kiwi och lime
Keso med hallon och mango
Keso med blåbär och kanel
Keso med melon
keso,tonfisk, kokt ägg, dill och lite finhackad rödlök
Keso ,tonfisk på en knäckemacka
Keso med äpple och päron
Keso med rödlök och stenbitscaviar
Keso med rökt skinka
Keso med rökt kalkon
Keso med skinka,persilja,rödlök
Keso med banan och kanel
Keso med räkor,dill,rödlök,citronsaft,peppar
Keso med lite musli och kanel
Keso med avokado
Keso med blåbär och havregryn samt lite kanel
Keso med makrill
Keso med äpple och blåbär samt lite musli
Keso med kräftstjärtar samt lite hackad dill
Keso med banan och kanel
Keso med äggomelette
Nu har ni lite tips och ideer men man kan ha i precis nästan vad som helst
i keso samt kesella bara fantasin som sätter stopp.

Krämig potatissallad

70 g       kokt potatis
50-80 g     Kesella 1% eller Kvarg 
2-3 tsk   Zetas vitvinsvinäger ekologisk
2 msk     hackad purjolök
1 msk     hackad rödlök
1/2 msk  hackad dill
lite salt, peppar
hotta upp den med lite chilipulver eller färsk chili.

4 goda såser nu när grillen skall tas fram

4 nyttiga såser  samt Tacokrydda Ala FF
Kan användas till mellanmål,lunch,middag.

Skagenröra
ca 50-80 g till 1500 kcal
ca 100-150 g till 2200 kcal

Ingredienser:
1 burk 250 g kesella
1/2 dl hackade räkor
1/2 dl hackáde kräftstjärtar
2 msk hackad dill
1 msk hackad rödlök
1 msk citronsaft pressad
salt & peppar Gör så här:
Hacka räkor, kräftstjärtar, rödlök samt dillen och blanda med kesellan.
Pressa ner 1msk citronsaft salta och peppra rör om klart.

Näringsguide
Dagsintag: 258 kcal
Mängd: Kolhydrat 8,9 g | Protein 48 g | Fett 3,3 g
Energiprocent: Kolhydrat 14 E% | Protein 75 E% | Fett 12 E%

Tzatziki
ca 50-80 g till 1500 kcal
ca 100-150 g till 2200 kcal

Ingredienser:
1 burk 250 g kesella
1 dl riven gurka ej urvattnad
1/2 - 1  st solovitlök
Citronsaft
salt & peppar Gör så här:
Hacka ner vitlöken och blanda med kesellan samt den rivna gurkan.
Pressa ner citronsaft salta och peppra efter behag.

Näringsguide
Dagsintag: 203 kcal
Mängd: Kolhydrat 12 g | Protein 33 g | Fett 2,5 g
Energiprocent: Kolhydrat 23 E% | Protein 65 E% | Fett 11 E%

Bearnaisesås
ca 50-80 g till 1500 kcal
ca 100-150 g till 2200 kcal

Ingredienser:
1 burk 250 g kesella
2 msk torkad dragon
1/2 msk citronsaft pressad
1/2 msk vitvinsvinäger
1 msk hackad persilja färsk
salt & peppar
blötlägg dragonen med citronsaften,vitvinsvinäger 10min
blanda ner det sen i kesellan och salt,peppra samt den hackade färska persiljan.
Näringsguide
Dagsintag: 188 kcal
Mängd: Kolhydrat 8,8 g | Protein 32 g | Fett 2,5 g
Energiprocent: Kolhydrat 19 E% | Protein 69 E% | Fett 12 E%

Aioli
Ingredienser:
1 burk 250 g  kesella
1 msk Citron pressad
1st solovitlök
salt & peppar
Gör så här:
Hacka ner vitlöken och blanda med kesellan.
Pressa ner 1msk citronsaft salta och peppra rör om klart.

Näringsguide
Dagsintag: 203 kcal
Mängd: Kolhydrat 12 g | Protein 33 g | Fett 2,5 g
Energiprocent: Kolhydrat 23 E% | Protein 65 E% | Fett 11 E%

Påskhelgen

Visst är det en snygg blogg som min fina dotter har gjort till mig <3

Då är bara frågan vad jag ska skriva i den :)

Nu har vi haft några dagars ledigt och det har varit jätteskönt. Jag har varit med Mattias och tränat ett par gånger; första dagen körde vi bara löpbandet och andra dagen tränade vi en kombo som Malin hade och det var spinning+core.
Det var en superbra kombination, så det hoppas vi att det blir fler gånger!

I går var jag till Vera och fixade mina naglar så nu ser de ut som på headern på bloggen och jag gillar den färgen verkligen.

Henne hittar ni på www.sylvassavera.se (se länk till vänster)

Sedan var jag och provade på Pulsspinning för första gången och det gillade jag. Kul att se hur pulsen reagerar på de olika övningarna och se att man ligger rätt.

Kvällen såg lika spännande ut som många andra kvällar med matlagning, städning och så.
En sprudlande glad man fick jag hem på kvällen i alla fall då Bajen hade vunnit :)

Nu är det tisdag morgon och jag ska snart väcka Alexander för han ska vara på fritids i dag då Mattias och jag jobbar.

Tuva har påsklov.

Välkommen till min nya blogg!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!